"Παρ' ολίγον και εκ παραδρομής" απελευθέρωση των τιμών των ΜΗΣΥΦΑ

Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Απελευθερώνονται οι τιμές στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Τι αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού

Αλαλούμ με την τιμολόγηση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:

«Στην εξωτερική συσκευασία των φαρμάκων πρέπει να αναγράφεται η λιανική τιμή πώλησης. Για τα ΜΗ.ΣΥ. ΦΑ. η αναγραφόμενη λιανική τιμή είναι ενδεικτική και συνιστά την ανώτατη λιανική τιμή ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 01−01−2016».

Αυτό σημαίνει ότι από την 1η Ιανουαρίου απελευθερώνεται η τιμή των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, όπως άλλωστε προβλεπόταν και σε σχετική απόφαση του Μάκη Βορίδη. Ωστόσο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι τιμές των ΜΗΣΥΦΑ θα απελευθερωθούν στις 31 Δεκεμβρίου του 2016. Ο νόμος είναι ισχυρότερος της απόφασης και επομένως η τελευταία απόφαση Ξανθού δεν έχει εφαρμογή στο συγκεκριμένο θέμα.

Άμεση ήταν η αντίδραση των φαρμακοποιών οι οποίοι έσπευσαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπουργείο Υγείας. Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε ότι εκ παραδρομής συμπεριλήφθηκε η διάταξη Βορίδη και διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα ακολουθήσει διόρθωση.

Έτσι, οι τιμές των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων θα παραμείνουν «κλειδωμένες» για περίπου έναν χρόνο και συγκεκριμένα μέχρι 31 Δεκεμβρίου, οπότε και θα ισχύσει το γράμμα του νόμου για την απελευθέρωση της τιμής τους.

πηγή: Healthview.gr


Find Us on Facebook

Τα πιο δημοφιλή

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ-Φάρμακα του Ν.1729

17 Ιουλ 2014 Ναρκωτικά Ν. 3459/2006

ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ

08 Αυγ 2014 Χρήσιμα Τηλέφωνα / Διευθύνσεις

Φαρμακευτικός Σύλλογος Ευβοίας

22 Μάι 2014 Φαρμακευτικός Σύλλογος Ευβοίας

Αντιτετανικός ορός και εμβολιασμός

09 Σεπ 2014 Επιστημονική Ενημέρωση

Γενικοί Κανόνες Συνταγογράφησης

13 Αυγ 2014 Κανόνες Συνταγογράφησης - Συμμετοχές Φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ ΧΑΛΚΙΔΑ-Πρώην ΟΠΑΔ

12 Αυγ 2014 Χρήσιμα Τηλέφωνα / Διευθύνσεις